KAM маркет

Во склоп на Трговскиот центар сместен e КАМ МАРКЕТОТ со вкупна површина од 615м2 кој преставува ланец на дисконтни продавници за продажба на основни животни намирници
и останати производ за секој дневна употреба. Дневната посетеност на истиот се движи од 900 до 1200 посетители.

Во склоп на Трговскиот центар сместен e КАМ МАРКЕТОТ со вкупна површина од 615м2 кој преставува ланец на дисконтни продавници за продажба на основни животни намирници и останати производ за секој дневна употреба. Дневната посетеност на истиот се движи од 900 до 1200 посетители.

ТЦ“ КАМ VILLAGE” ОХРИД e Kомплекс е распослан на 12.000 м2 и стратешки е лоциран да ги спојува градовите во Западна Македонија. Шарена градба на трговскиот центар е инспириран од локалниот стил и се стреми да ги привлече купувачите во пријатна и релаксирачка атмосфера да поминат дел од своето време. Разновидноста на услугите кој ги нуди Комплексот дневно привлекува од 1.500 до 3.000 посетители од различна категорија и возраст. Центарот е најголем трговски Центар во Западна Македонија и претавува еден од уникатните трговски центри во Р.Македонија.

Концептот за Центарот е новиот стандард и начин на трошење на слободното време, во широк спектар на услуги и забава за сите возрасти – хотел, ресторани кафулињата, преку детски центри, мини плоштад кој нуди простор за секоаков вид на организирање на настани. Со цел да биде домаќин на очекуваниот број на посетители, простророт е дизајниран со огромни внатрешни и надворешни простори.

Моредната архитектура и дизајн на Трговскиот центар е испирирана од неговата уникатна локација – помеѓу центарот на градот и магоистралниот пат кој ги поврзува најголемите градови во Западна Македонија Кичево- Охрид-Ресен-Битола, не заобиколувајки и градовите Дебар и Струга. Од особено значење е тоа што Трговскиот претставува и центар за пограничните градови од соседните земји Р.Албанија и Р.Грција.
Вкупната површина на трговскиот центар изнесува повеќе од 12.000 м2.

Опис

Трговскиот центар Кам Вилиџ е составен од :
– Трговски центар
– Хотел
– Ресторан
– Забавен парк
– Ланџ бар
– Бистро за брза храна
– Отворен и затворен паркинг

Трговски центар содржи внатрешен климатизиран дел и содржи над 40 подавници со различна квадратура и надворешен дел – шопинг улица со 20 продавници.

Трговскиот центар има Зона 1 и Зона 2
Вкупна површина од 870м2 распределена по квадратури за секоја дејност одделно:
– Бутици
– Аптеки и здрава храна
– Детска опрема
– Обувки
– Парфимерии и козметика
– Мобилен оператор
– Оптика
– Банки

Концепт

Основниот концепт на Трговсиот центар е синергија помеѓу трговијата и забавата. Ефектот на решението на внатрешниот простор е воздигнат од мотиви кои создаваат чувство на отворени улици широк простор.

Надворешната шопинг улица претставува простор опкружен со најголем забавен парк во чии склоп се наоѓа ИГРОТЕКА каде дневно има посетеност од 150 до 250 родители со своите деца. Kафе барови, ресторани и деловни простории за издавање со површина од 715 м2 со различна содржина и дејности како што се: продажба на играчки, слаткарници, книги, накит и часовници, етно продавници, фото, текстил, кожа, сервиси за аудио и визуелна oпрема, млечен ресторан, сувенири, спортска опрема ,банки и менувачници.

Технички каратктеристики

-Деловните простории се поделени во 6 зони и се состојат од голем изложбен дел, шетачка зона и санитарни чворови.
-Дограмата е од алуминиум со висок валитет дополнета со термопан стакло кое овозможува добра топлотна и звучна изолација.
-Објектот има алармен систем за заштита од пожар и кражба.
-Објектот поседува централно греење,ладење и хигиенско технички услуги.
-Просториите се квалитетно изработени и добро осветлени.
-Квадратурата на истите е по желба на клиентот.

1.Греење и ладење:
-Комбинирани подни и соларни системи,
-климатизери
2.Комуналии:
-Градски водовод
-Градска канализација
-Телефон
3.Паркинг:
-Затворен и отворен
4.Дополнително:
-Инфо администрација
-Интернет

Локација

Трговскиот центар Кам Вилиџ има одлична местоположба во однос на поврзаноста на Центарор на градот Охрид со меѓуградска авотобуска станица. Пристапноста до Центарорт е многу лесна и со автомобил и со јавен транспорт. Центарот нуди извонреден амбиент со одлична комуникација со било кој дел од главниот град.

Hotel

Хотелот располага со 40 соби и 79 легла, модерно лоби,ресторан, ланц бар, кафе бар, конференциска сала. Модерниот стил на уредување е привлечен како за бизнис гостите така и за фамилијарни посетители. Ресторанот кој се наога во рамките на хотелот располага со 70 седишта и ќе нуди можност за организирање на мини семејни прослави, свадби, родендени, крштевки како и професионални деловни средби и состаноци.Конференциската сала е опремена со професионална опрема и има капацитет сод 60 посетители. Секоја соба е опремена со сопствен тоалет , клима уред, тв, интернет и кабелска тв и мини бар.

Playhouse

Игротеката е распостранета на површина од 600 метри квадратни која задоволува сместување на поголем број на деца. Опремена е по најнови стандарди, вентиација и климатизација и светлина. Има внатрешен климатизиран простор и надворешен ден. Располага со најнова модерна соржина за децата која нуди целосна заштита при нивното играње. Ги организираме најзабавните и незаборавни детски родендени за кои комплетно се грижиме да поминат во најдобар ред, ваше е само да закажете термин. Исто така организираме многубројни настани и креативни работилници каде Вашето дете може да учи, да се дружи и забавува.